Friday, June 29, 2012

Sladoled od smrznutih banana


Skoro sam negde videla ovu straaašno jednostavnu ideju za zdraviji sladoled od banana,ali ne znam gde...Ali recept sam zapamtila.
Što zrelije i sladju banane iseckati na kolutove,poredjati na poslužavnik i staviti u zamrzivač na par sati.Zamrzute kolutove ubaciti u multipraktik (sečivo za seckanje luka) i mutiti dok se ne dobije fini,kremasti sladoled-cela filozofija,bez dodavanja šećera.
Mi smo posle podelili na četiri dela, jedan smo ostavili samo od banana,a u druge dodali malo malina,malo kakaa i malo putera od kikirikija.
Ostalo je uživancija...


Thursday, June 28, 2012

Tempere & peckalica za muve


Na letnjem raspustu kod nane zloupotrebljavale smo sve prednosti dvorišta,a jedna od njih je mogućnost prskanja boje na sve strane.
Sam proces je veoma jednostavan: naći hladovinu,obući staru majicu,istisnuti temperu na papir,uzeti peckalicu za mušice i vatromet počinje.

Ideja : Reading Confetti




Wednesday, June 27, 2012

Kolači od blata


Posle tortice od cveća iz naše letnje kujne slede kolači od blata koje smo pravile prošle nedelje ne znajući da je 29.jun International Mud Day.

Stara plastična vangla poslužila je da u njoj umešamo zemlju,malo brašna i vodu do neke gustine testa koje se pokazalo kao vrlo zgodno za rad,gotovo kao playdoh.Martino glavno zaduženje bilo je dekoracija šarenim mrvicama i srebrnim perlama za torte(bilo je jednostavnije tako za jednokratnu upotrebu nego da posle skidamo plastične perle),jer gospođica ne želi da isprlja ruke blatom.Možda se predomisli sledeće godine pa ćemo imati malo blatnjavijih sličica.

Ideja za tortice od zatvarača sa bloga  Love and Lollipops



Monday, June 25, 2012

Torta od cveća


Jedna jednostavna cvetna tortica da prekrati vrućinu.

Potrebno:
  • plastične kutije kao osnova torte
  • testo za oblaganje kutija - naše testo je bila odokativna mešavina brašna,soli,margarina(u nedostatku ulja),boje za kolače + voda
  • cvetići iz nanine bašte

Umesiti testo,razviti ga oklagijom,spolja obložiti kutije testom i tortica je spremna za cvetove,a možda i mali vatromet.





Sunday, June 10, 2012

Boja za beton od kreda


Potrebno :
  • krede u boji - jedna debela velika kreda po boji je dovoljna
  • kese za zamrzivač
  • čekić
  • čaše i voda
  • četke za crtanje

Kratko uputstvo u slikama:


 I malanje može da počne... Bez brige,kiša sve skida.

Ideja: The Chocolate Muffin Tree - DIY Crushed Chalk Paint





Friday, June 8, 2012

Kad se plastelin ponese u park...


Juče smo napravili domaći play-doh po Škrabalicinom receptu i poneli ga u park za drugare.Neke smo poznavali,mnoge smo upoznali.

Plastelin po ovom receptu lako se pravi,uvek dobro uspeva a posve je praktičan i jeftin čak i za jednokratnu upotrebu.

Namerno nisam ponela nikakve modle i sl. jer prvo deo igranja je bio skupljanje po parku svega što bi bilo interesantno za ukrašavanje i pravljenje.Od travčica,lišća,grančica do kestenja i kamenčića.

Dolazi vikend,sunce zagarantovano - pravo je vreme za igranje plastelinom u prirodi.





Monday, June 4, 2012

Proleće je pravo vreme za...

 
Penjanje sa drugarima u parku...

 
Balone... 


Šetnje u prirodi...



 Šljapkanje po baricama...


Proleće je pravo vreme da se bude napolju...