Friday, August 10, 2012

Pištolj na vodu




Jedna od omiljenih Martinih igračaka ovoga leta je pištolj za vodu,ali ne plastičan starinski nego napravljen od pene i radi na principu šprica,uvlačenjem i ispumpavanje vode.
Najlakši i najzabavniji način pražnjenja bazenčeta posle brčkanja je upravo s ovim pištoljem na vodu.Tad može da se zaliva cveće,zabavlja kućni ljubimac,a može i da se ruši dvorac napravljen od plastičnih čaša mlazom vode iz pištolja.Ako je tu neko društvo može i takmičanje da se organizuje,ionako je ovih dana sve u znaku sporta.

Tuesday, August 7, 2012

Baloni + voda + boja



Jedan jednostavan način da se zašareni brčkanje tokom vrelih dana.

Potrebno je:  baloni i dm-ove tabletice za bojenje vode (koje su se pokazale super i u kada varijanti, ne boje ni dete ni kadu).
Tablete podeliti na četvrtine pa komadiće ubaciti u balone,napuniti ih vodom na česmi i čvrsto zavezati.Napunjene balone ubaciti u već spremljeno bazenče s vodom i uživati u šarenilu kad se probuše.




Monday, August 6, 2012

Baloni + voda


 Potrebno:
  • Dvorište
  • Baloni - po mogućstvu zaostali s prethodnog rodjendana u velikom broju s kojima se više ne igrate po kući jer pucaju noću
  • Česma - da bi se baloni napunili vodom 
  • Žica za sušenje veša - da bi se baloni negde okačili
  • Kanap & makaze
  • Drvce ili neki plastični štapić & špenadla - improvizovano oružje za buškanje
  • Još balona

Wednesday, August 1, 2012

Manikir za šmizle,epizoda 2


 Marta je danas poželela duge,duge nokte kao moja sestra od tetke i želja joj je ispunjena.Jedino što je posle bilo malo svadje oko spavanja sa il bez noktiju,ali uspele smo da se dogovorimo da ih dobija nazad čim se probudi.Veštačke nokte imamo u kući još od zimus,a sada smo umesto lepljenja na papir nokte lepili direktno na prstiće selotejpom i onda lakirali.
Onda je usledio isto tako zabavan deo - isprobavanje šta sve može a šta ne da radi sa takvim noktima (igranje balonima je prošlo bez bušenja ijednog).