Saturday, January 26, 2013

Šarenilo istopljenih voštanih bojica 2











I dalje smo u fazonu topljenja voštanih bojica,ali ne fenom nego nad plamenom sveće.Ovoga puta je neophodno da se papir s bojica oljušti da se ne bi zapalio. Dovoljno je držati par sekundi voštanu bojicu iznad sveće (Marta je brojala do dva) da bi lagano počela da se topi.

Ideja:  ideals to life

Friday, January 25, 2013

Šarenilo istopljenih voštanih bojica



Ili kako smo danas pravili kišu u bojama duge za dva sneška belića...

Glavni sastojak su najjeftinije voštane bojice,zatim je potreban pištolj za vruće lepljenje - da se bojice pričvrste za podlogu,podloga - bilo bi zgodno slikarsko platno,ali može i karton (jedino što se ceo izmasti i natopi) i fen-što jači to bolji.

Vrlo bitno je da se voštanim bojicama ostave omoti,da se ne ljušte jer voštana bojica ne može direktno da se zalepi pištoljem za vruće lepljenje na papir (danas sam to naučila na teži način).Ako se na to zaboravi ni to nije problem-papir,selotejp i malo više vremena rešava sve.

Kao kosa podloga poslužila je kutija od pice,obavezna je neka stara novina da zaštiti sto i topljenje može da počne,a interesantno je da se neke boje tope brže od ostalih.

Da ne zaboravimo na naša dva nasmejana sneška belića napravljenih od po dva tufera za skidanje šminke (međusobno zaheftani) koji uživaju u ovom šarenilu.



Wednesday, January 23, 2013

Tuesday, January 22, 2013

Snežni venčić


Kako se smenjuju godišnja doba tako se smenjuju i venčići na vratima Martine sobe.Za naš najnoviji snežni venac potrebno je :
  • krug od kartona kao osnova
  • vata kao sneg
  • zlatna trakice,srebrni konac,perle i velika,tupa igla 
  • ukrasi od suvih naranži
Ništa nije lepljeno,učvršćeno je namotavanjem prvo zlatnom trakicom a posle srebrnog konca s perlama.Što se konac više namotava to venac dobija lepši oblik.         
Svi naši venčići

Tips & Tricks : Zgodnije da se venac pravi na stolu ili nekoj drugoj glatkoj površini jer se na tepihu napravi haos od vate.


Saturday, January 19, 2013

Brodovi od papira



 Danas listajući neku knjižicu sa zadacima za rešavanje i sl. naleteli smo na uputstvo za pravljenje brodova od papira i odmah je usledilo pitanje šta je to i kako se pravi.Sele smo jedna pored druge da bi lakše ispratila pokrete i na na moje veliko iznenadjenje uz minimalnu asistenciju (kad presavije papir ja bih ga malo bolje noktom pritisnula) Marta je bez problema napravila svoj prvi brod od papira (njen je na slici ovaj desno).Ja sam imala ideju da idemo napolje da ih puštamo u barice,ali ona se pobunila jer bi se isprljali tako da su na kraju naši brodovi završili u kadi.Prvo se ukrcalo par putnika,a potom se napravila čitava žurka na bazenu.



Thursday, January 17, 2013

Frižider kao sneško






Ne sećam se gde sam prvi put videla ovu ideju,ali dovoljno je u google-u ukucati snowman fridge za obilje ideja kako frižider najlakše pretvoriti u nasmejanog sneška belića.

Za našu varijaciju na temu sneška potrebno: hamer papir,malo lepka i selotejpa,flomasteri za ukrašavanje šala i magneti za belu tablu kako bi sneško mogao da menja raspoloženje & dugmiće u zavisnosti od raspoloženja.