Saturday, December 14, 2013

Sneško belić čestitke


Ideja koju smo pozajmili iz vrtića i prilagodili je čestitkama.
Marta je radila i objasnjavala,a ja sam asistirala - prvo se nacrta sneško belić isključivo drvenom olovkom i to sneško iz jednog komada,nikako dve kugle.Onda se šal lepi lepkom u stiku,a drška od metle i metla oho lepkom.Na kraju oči,usta i dugmiće nacrtati flomasterom.
Jedino je imala primedbe za rebrasti beli hamer i  nos od kolaž papira jer: Oni nisu tako radili,ali da sad može.

Thursday, December 12, 2013

Novogodišnje čestitke od vunice





Čestitke koje se lako prave,za detalje video upustvo.

Pri izradi trebalo bi sa donje strane čestitke makazama malo zaseći da bi vunica imala gde da se uglavi-da ne klizi,ali ako se prave od rebrastog hamera nema potrebe.



Tuesday, December 10, 2013

Zvezdane kugle




Kugle od stiropora imamo još od prošle godine - videla,odmah kupila pa nek stoje,naći će se neka šarena ideja.Učinila mi se interesantna sa dugmićima,kao npr.button ornaments jer Marta voli da buška čiodama, ali nemamo u kući toliko raznobojnih dugmića te je to malo komplikovalo stvari.

Onda sam se setila da u nekoj kutiji imamo zvezdice od hobi pene kupljene u knjižari,pronašli,isprobali i rekla bih da su super poslužile za novogodišnje šarenilo.

Monday, December 9, 2013

Novogodišnje vile



Potrebno:
  • kugla od stiropora za glavu
  • čupave žice za telo
  • čiode za oči
  • okruglo parče tila za haljinu
  • vunica za duge kose
  • pištolj za vruće lepljenje

Saturday, December 7, 2013

Novogodišnje čestitke od grančica





Prošle godine smo na pravili ukrase za jelku od grančica,pa što ne bi mogle i novogodišnje čestitke na sličan način da se naprave uz malo svetlucavog konca i perli.







Friday, December 6, 2013

Novogodišnje čestitke





 I tako smo sinoć počeli,napravljene su prve dve novogodišnje čestitke-jedna komplikovanija,druga zamazanija.
  • Komplikovanija
Odlično uputstvo u slici, još detaljnije - snimak (odatle preuzeta divna,praktična ideja o nekorišćenju lepka nego dvostrane lepljive trake).
Za presavijanje papira je Marti trebalo mnogo više pažnje i koncentracije nego što sam očekivala,s obzirom da smo nedavno pravili lišće od papira na sličan način.Medjutim ispostavilo se da bi sad trebalo dosta preciznije i pedantnije da se radi,tj.savija papir da bi sve to lepo leglo u čestitku.

  • Jednostavnija
Potrebno: bela tempera i prstići raspoloženi za mazanje,malo lepka sa šljokicama za konture,srebrne pahulje i jedan sneško koji sve posmatra sa strane-skoro pa nema posla za odrasle,mali sve mogu sami. 



Thursday, December 5, 2013

Šljokičasto lišće 2



 Kad smo sinoć pri traženju neke sasvim pete stvari našli lepak sa šljokicama setila sam se jedne aktivnosti koja mi se nedavno učinila interesantnom ali sam je odlagala zbog potencijalnog šljokičastog haosa.Umesto da se prvo nanosi lepak pa zasipa šljokicama kao na blogu The Artful Parent,mi smo pojednostavili proces lepkom sa šljokicama u tubi-odmah spreman za crtuckanje, tačkanje ili šta se poželi po suvom lišću - nered sveden na minimum,provereno.

Wednesday, December 4, 2013

Mirišljava lutkica










Lutkica koju smo počeli u novembru da pravimo konačno je završena.
Jedna stara jastučnica je poslužila kao zgodan materijal,crayola flomasterima za tkaninu lutkica je dobila svoj konačni izgled i onda smo prešli na ozbiljniji deo posla-na šivenje koje je malo potrajalo,svakog dana malo po malo.

Baba nas je u početku snadbela potrebnim suvim ruzmarinom,bosiljkom i nanom koji je bio dovoljan samo za glavu.Naknadno smo dokupili još nešto malo manje od 15o g nane za telo.Cela kuća je mirisala dok smo mi pili čaj od nane i punile lutkicu.

Prvobitna ideja je bila da drvenim špatulama ojačamo vrat zbog goleme glave i tananog vrata,ali kako će lutkica više da služi kao jastuče nego kao prava lutka koja ispija čaj ta ideja je odbačena zbog šanse da se špatule polome.


Tuesday, December 3, 2013

Čestitka od lišća








Potreban materijal :

  • braon hamer kao osnova čestitke
  • dvostrano lepljiva traka - nije korišćen lepak
  • providan samolepljiv tapet - postavljen lepljivom stranicom ka spolja
  • ukrasni papir za okvir
  • lišće 
  • bušači za papir da bi sve bilo interesantnije
  • šljokice
  • srebrne konfete,tj.pahulje ( kupljene u Uradi sam )