Friday, January 20, 2012

Igrarije sa klikerima

Sve je počelo pre par meseci kada smo kupili jednu vrećicu sa klikerima.Tada je Marti tata objasnio da ćemo kad bude bilo lepo vreme da nosimo klikere u park,a do tad neka stoje u vrećici da se ne zagube po kući.To objasnjenje je zadivljujuće dobro prošlo i ona se vrlo lepo igrala,slično kao spy bottle - što joj ja nikad nisam napravila jer sam mislila da će više da se nervira što ona ne može a ja neću da joj otvorim flašu nego da se igra.
Ali pre neki dan se pojavila sa klikerom u ruci i stidljivo mi otkrila rupicu na dnu vrećice.I onda kreće zanimacija klikerima koja traje i traje...

Ubacivali smo ih u flašu,prvo prstima pa smo malo zakomplikovali kašičicom,zatim presipali...
 Redjali i pekli kolače...

Zaledili klikere,izvadili iz kalupa pa sortirali po oblicima...Ubrzali oslobadjanje klikera solju i  pri tom ih ukrašavali crvenom bojom za kolače...

Pažljivo oprali i ponovo zamrzli do sledećeg puta.

I za kraj smo ukrasili jednu (ne toliko bitnu) majcu slikanjem klikerima- samo smo ovaj put koristili boju za tkanine.Interesantno iskustvo,unikatna majica za uspomenu ali papir je bolji zbog lakšeg kotrljanja.
Može se kotrljati svašta po izboru-klikeri,kestenje,šišarke,kamenčići...
Kako se ovih dana na stranim blogovima uglavnom piše o aktivnostima povodom Sv.Valentina i srca su svugde tako je jedno srce završilo i na našoj gilipterci (šablon je od samolepljivog tapeta,može i kolaž papir)
 Imaćemo leti šta da nosimo po kući.

Mali saveti:
 • pre nego što počnete da se igrate sa solju proverite da li postoje neke ranice po rukama
 • sledeći put definitivno neka plića kutija

5 comments:

 1. Jeeeeeeeeee, kako ste se dooobro igrali!!! Pa to je bila uživancija čitati i gledati slike, mogu misliti kako je dobro bilo učesnicima. Bravo!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Evo je jutros opet u akciji-kuva,a nema ni devet sati :-D :-D :-D Ja samo dodajem toplu vodu :-D Vredno dete

   Delete