Friday, March 2, 2012

Naša knjiga o bojama



Na našu knjigu o bojama podsetila me je Nedina Knjiga od platna.Nešto slično šta sam planirala da napravimo ali nismo - Busy Book.
Nekad davno videla sam ideju na blogu Mame ne rade na repeat i prionula na posao - M'ova knjiga o bojama.
Za svaku boju na levoj strani knjižice je Martina fotografija sa detaljima u odgovarajućoj boji,a na desnoj predmeti u toj boji i sve to zalepljeno na hamer zadate boje.
Mali saveti ili kako sam se izglupirala:
Sve je lepljeno na lepenku od 3 mm a tad nisam znala da karton te debljine nit može da se koriči nit da se plastificira.Kako kod nas nisam uspela da pronadjem prstene za koričenje ostalo je da povežemo knjigu trakom.U razmišljanju kako da plastificiramo stranice a da to bar malo pristojno i funkcionalno izgleda došli smo do otkrića da je samolepljiv providni tapet mnogo dobra i praktična stvar kad ne poseduješ plastifikator.Vrhunac je bio kad sam svaku stranu sa svih strana oblepljivala širokim selotejpom jer je samolepljiv tapet počeo da se odlepljuje prilikom listanja.
Naravoučenije: dete kad poraste da mu ovakva knjiga bude zanimljiva biće dovoljno odraslo da ne glodje i ne cepa knjige te će mu biti dovoljna lepenka od 1 ili 1.5 mm.To se zove neiskustvo...






 














Boje se odavno znaju a knjiga će Marti ostati kao lepa upomena.

2 comments:

  1. Ovo planiram odavno ...ali eto uvijek se nesto isprjeci...sto ne znaci da necu nekada sloziti nesto sa njenim starim slikama... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš bilo davno,ali Marta i danas voli da je prelista ♥ Vredelo je zezancije :-D

      Delete