Tuesday, March 6, 2012

Tri praseta


Kada sam videla na Preschool daze kako su napravili kućice za priču o tri praseta pomislila sam da bi i mi mogli nešto slično.
Prasiće i vuka smo napravili od rolni potrošenih ubrusa,malo je lepljeno više heftano tako da je to uglavnom posao za roditelje.Mašnice su namerno napravljene u različitim bojama,žutu mašnu ima prase koje je napravilo kuću od slame,braon- kuću od dasaka i crvenu- kuću od cigle.Kućice su napravljene od kartona (kuća od slame i od dasaka mogu da se oduvaju).
Potreban materijal: karton za kućice,slama preostala od Božića za kuću od slame,drvene špatule za kuću od dasaka i za kuću od cigli - ciglice napravljene od crvene gline i osušene u rerni dok se pekla pita.












 
















Sve ovo bi bilo nepotpuno bez knjige,a ni slagalica nije višak. 

˝Pikom je izdavačka kuća koja se bavi kreiranjem, proizvodnjom i izdavanjem edukativnih sredstava namenjenih deci predškolskog i ranoškolskog uzrasta.˝
 
Slagalica Tri praseta je za uzrast od 2-4 godine,sastoji se iz tri slagalice-od 9,12 i 15 delova.Ilustracije su identične kao i u njihovom štampanom izdanju ove priče što je dodatni plus.Čak su mislili i o tome da su poleđine slagalica napravili u različitim bojama što olakšava sortiranje delova. 



Malo pozorište koje je tata odavno napravio Marti - Canon CREATIVE PARK




Pretpostavljate šta se sluša ovih dana - Tri Praseta - Zijah Sokolovic

A ja samo pevušim: Ko se boji vuka još,tri za groš,vuka se ne bojim ja,tra-la-la-la... 

ps.Interesantno je da u prvobitnoj verziji vuk pojede prva dva praseta,a na kraju on biva skuvan od trećeg brata,ali vremenom je priča menjana i danas najpopularnija verzija je verovatno Diznijev crtać iz 1933-će godine.

No comments:

Post a Comment