Wednesday, April 4, 2012

Uskršnja DIY čokoladna jaja



Sastojci: bela mlečna i crna čokolada sa narandžom  + bademi,lešnici,suvo grožđe,brusnica

Otprilike za pet čokoladnih jaja potrebno je 270 g čokolade.Nama  je čokolade taman ponestalo za poslednjih pola jajeta koliko je iskorišćeno za probnu čokoladnu lizalicu,jer morala sam da predvidim i jednog nestrpljivog asistenta.Istopljenu čokoladu kašičicom sam pažljivo sipala u ljuske,Marta je dodavala koštunjičavo voće,a štapiće za rašnjiće smo dodali kad su jaja do pola bila puna-bolje kasnije jer smetaju,rešila tako što ih pomerala u stranu prilikom sipanja čokolade.

Tips & Tricks: manje savet,više upozorenje da se  ljuska uglavnom izuzetno teško ljušti i odvaja se komadić po komadić u milimetrima,mada nema pravila-poslednje jaje se oljuštilo u tri poteza.Na kraju sam uzela nož i tako je bilo mnogo lakše.

Ideja : Kaboose


No comments:

Post a Comment