Sastojci: bela mlečna i crna čokolada sa narandžom + bademi,lešnici,suvo grožđe,brusnica
Otprilike za pet čokoladnih jaja potrebno je 270 g čokolade.Nama je čokolade taman ponestalo za poslednjih pola jajeta koliko je iskorišćeno za probnu čokoladnu lizalicu,jer morala sam da predvidim i jednog nestrpljivog asistenta.Istopljenu čokoladu kašičicom sam pažljivo sipala u ljuske,Marta je dodavala koštunjičavo voće,a štapiće za rašnjiće smo dodali kad su jaja do pola bila puna-bolje kasnije jer smetaju,rešila tako što ih pomerala u stranu prilikom sipanja čokolade.
Tips & Tricks: manje savet,više upozorenje da se ljuska uglavnom izuzetno teško ljušti i odvaja se komadić po komadić u milimetrima,mada nema pravila-poslednje jaje se oljuštilo u tri poteza.Na kraju sam uzela nož i tako je bilo mnogo lakše.
Ideja : Kaboose
No comments:
Post a Comment