Thursday, May 28, 2015

Prve knjige


Ruži zadnjih mesec i po dana glavna zanimacija su knjige,to je drži od nekih nepunih jedanaest meseci.Uzme knjižicu za koju je raspoložena i onom koji joj je najbliži pruža da joj čita dok ona lista.Na uvek istim stranicama samo ona zna šta joj je smešno.

Neke knjige su Martine,a neke sada kupljene jer ko bi odoleo tim super novim dečijim izdanjima.Sve one mogu da posluže kao zgodan poklon ili uz poklon za prvi rodjendan.
  • Prvi brojevi,izdavač MAG -kupljena u nekom marketu.Upoznavanje sa prvim brojevima kroz simpatične rime.Na svakoj stranici je predstavljen jedna broj do 10 praćeno zaraznom rimom,lepim ilustracijama i u donjem levom uglu sličicom prstiju na rukama koji prate taj broj.
Ne mogu da spavam žalila se baba,od kreketa glasnog osam barskih žaba.
Pitala se ovca mlada dal´ će pući bruka ukoliko objavi da do smrti voli vuka.
Potrčala mlada ovca mamici da kaže da venčanje sa vukom želi da zakaže...

  • Nadji me: okean,severni pol i džungla,izdavač IPS media - knjižice sa prozorčićima na otvaranje,pristupačne cene ali na žalost davno rasprodate.
  • Žuća,izdavač Kreativni centar - legendarni žuti psić i njegove avanture,knjiga sa prozorčićima (čim krenemo da je listamo Ružica počne noktićima da grebe po kartonu tržeći prozore za otvaranje).Kada je Marta bila mala naručili smo dve,a posle smo kupili još dve koliko je bila oduševljena Žućom koji odlazi u šetnju,na selo,kod drugara pa čak i rodjendan slavi.
  • Ko sam ja? Mladunci i Divlje životinje,izdavač Laguna - Ružine prve knjige.Na prvoj strani je tekst o životinji i prozorče (zgodno za guranje bebećih prstića i lako okretanje strane) kroz koje se nadzire ko bi to mogao da bude,a kad se okrene strana vidi se cela životinja i napisana je još po nekoliko reči o njoj.
  • Beba uči: Velika kutija sa knjigama!,izdavač Kreativni centar  - poklon od babe i nane za Novu godinu.Komplet od četiri knjižice različitih formata interesantnih za dečije ručice gde je u svakoj predstavljeno nešto što je ili malo ili veliko ili dugačko ili visoko.
  • Patkica Točkić i drugari,izdavač Laguna - skoro pa kao igračka,a u stvari knjiga sa točkićima-šta sve neće da izmisle.Poslednja kupljena knjiga,Ružin poklon za Uskrs.
I to je bila naša bebeća biblioteka za decu oko prvog rodjendana.


3 comments:

  1. I Ema je jako volela IPS-ovu seriju "Nađi me". I Maja ih jako voli, ali imamo samo dve, jer izdavač odavno više ne radi. A ovu sa patkicom na točkiće smo upravo pozajmili iz biblioteke :) Naša biblioteka je dobro opremljena čak i ovim bebećim knjigama, pa puno možemo da pozajmimo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super je ta serija,stvarno šteta što više nema da se kupe knjižice.Kod nas u biblioteci za taj uzrast čini mi se imaju samo Žuće koje su prilično već pohabane,a otprilike od dve godiene je solidan izbor.Ja odavno nisam kupila knjigu u knjižari,ima dosta akcija preko sajtova izdavača,posebno Delfija tako da može dosta jeftinije da se prodje pa knjige posle čekaju u ormanu.Već par meseci imam knjigu za Novu godinu za Martu,čeka da još malo poraste :-D

      Delete
    2. Ja sam uspela da uhvatim akciju u Delfiju kada su im enciklopedije bile na nekom enormnom popustu od 50%. Kupili smo Emi za nekoliko praznika unapred :) A naša mala biblioteka me je oduševila - našla sam čak i onu seriju "Bebin dodir". Te knjige su mi super, ali su mi baš skupe bile da ih kupim. Ovako ih povremeno pozajmljujemo ponovo, taman da se podsetimo :)

      Delete