Sunday, December 27, 2015

Kockice za pričanje priča - naša varijanta


Mame ne rade na ''repeat''- jedan od dragih blogova koji s vremena na vreme prelistam iako Ana već dugo ne piše ali uvek se tu nadje neka nova ideja. Ovaj put sam planski potražila da se podsetim kratkog upustva za pravljenje kutije sa svetlucavim novogodišnjim lampicama,a naišla na nešto još bolje - Kockice za pričanje priča. Kako smo već u Uradi sam kupili jednu letvu za 25o dinara 3x3x25o cm zbog jednog iznenadjenja za Ružicu materijal smo imali u kući i osim testere i crnog flomastera to je sve što nam je bilo potrebno.

Iseći kockice testerom,malo ih ošmirglati i nacrtati sličice flomasterom na drvetu.Iskreno nisam imala inspiraciju tako da sam uglavnom precrtala motive sa kupovnih story cubes i ostavila tri prazne kocke da Marta može da docrta ono što ona želi tj.da sama dovrši poklonče od mame & tate za Novu godinu.

Igra se igra tako što se sve kocke bace u isto vreme i onda se pravi priča od dobijenih sličica ili ako igra više dece svako kada dodje njegov red baca kockicu i nastavlja priču.
Zvuči kao super ideja da se kvalitetno provede vreme ( npr.na kampovanju) a koristi od razvijanja mašte,vokabulara i sl. su višestruke.


7 comments:

  1. Odlična ideja! Mogla bi i neku od uspelijih i zanimljivih priča i da objaviš. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha,mogli bi.Suprug i ja ih isprobali pre neko veče i slatko se ismejali :-D

      Delete
  2. Sjajno i jako zanimljivo :).... Svasta nesto lepo i novo ima kod vas.... Bravo mama.....

    ReplyDelete