Thursday, June 9, 2016

Voćni rođendan

Stigosmo i do tog poslednjeg vrtićkog voćnog rođendana,Marte kao predškolca.Nadam se da će još dosta godina da potraje ovakav način proslave divnog dana u njihovom vrtiću.
Posle voćnih ražnjića i voćnih čašica ove godine smo pravili nešto jednostavnije-leptira,cvet i srce od voća.
Cela filozofija je bila iseći karton u željenom obliku,umotati ga u aluminijumsku foliju i preko providnu samolepljivu foliju (nije mi se svidela ideja: voće na alu.foliju),sve to malo učvrstiti selotejpom i nakon toga kako god da se poređa voće super izgleda.Ideja je potekla od ovog leptira,a cvet i srce su usputna improvizacija.











Marta je pitala možemo li da napravimo neku igricu za drugare posle posluženja,ja sam potražila po googlu uz razne kombinacije reči i na kraju smo došli do ove ideje.
Sloj po sloj čokoladice se uvijaju u providanu,samolepljivu foliju (iako je izgledalo da će je biti potrebno mnogo folije sa već načetom napravila sam i kartonske tacne i loptu) i onda deca odmotavaju da bi stigli do slatkiša.Fina zanimacija - uvek vidiš bar dve-tri čokoladice a ne znaš koja ti sleduje a i izvodljiva je sa predškolcima(to me je malo brinulo) - na svaki list sa zalepila malo šarenog selotejpa da bi im bio vidljiviji početak.


Sinoć je održana završna priredba za predškolce,skoro pa je i zvanično gotovo sa vrtićem i voćnim rođendanima.

Nova avantura počinje od septembra ...  ♥


6 comments:

  1. Divan aranzman mama 😃... Skola moze da pocne 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Vanja,i ja se iznenadila kako je lepo ispalo :-D
      A za školu mogu reći samo:Ajoj :-)

      Delete
  2. mi vam čuvamo jednu fotku sa završne priredbe ;)

    ReplyDelete
  3. Izgleda da svi idu u septembru u novu avanturu. Svidja mi se ovo sa prozirnom folijom, možda ubacim kao zabavu, uskoro nam je rodjos...ove godine u dvorištu, igraonice su izgustirane, pa malo brinem oko animacije...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su kućni rodjendani najlepša varijanta,a najduže se i pamte-blago svima koji su rodjeni kada je lepo vreme i imaju dvorište :-D (u igraonicama nekako sve liči jedno na drugo).Ovo sa loptom za od predškolskog uzrasta provereno može,ali ipak uz malu pomoć u vidu početka-bez toga mislim da bi se spetljali.
      ps.Twister na travi je fenomenalan ako imate zgodan travnjak za to - http://showandtellonline.com.au/home-love/diy-lawn-twister/6308)

      Delete