Tuesday, August 16, 2016

˝Kutija˝ za šivenje





Marta je zimus od Deda Mraza dobila kutiju sa priborom za šivenje (Deda Mraz se snadbeva u Jysk-u) i to je poklon koji je izazvao najviše oduševljenja (iako je to sama tražila u pismu,ali izgleda i zaboravila na tu stavku).

Pribor je pravi,sadrži komplet igala,naprstak,čiode,santimetar,par konaca,paralicu i makaze,sve to spakovano u lepu metalnu kutiju.

Jedan od prvih projekata bile su zavese za kutiju kućicu,kasnije šivenje bi povremeno bilo aktuelno (naročito kada dođu drugarice) a onda bi na neko vreme sav pribor spakovala u kutiju.Nedavno smo sređivali jedan orman tako da smo je opskrbili sa dosta novih materijala i eto inspiracije za haljinu,Ružica T. glavni model.



2 comments:

  1. Kakva haljina 😃... Ja sam mislila du su jos male, posebno za iglu. Mudra mama na vreme pocela 😆. Cim se vratimo kuci idemo za jedan komad pribora

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je od nogavice od pantalona tako da je ovog puta bilo više do ideje a manje šivenja ali nisu mali za igle.U Jysku više nema taj set,samo neki u drvenoj kutiju ali smo u Jumbu na NBg uzeli konce u svim bojama(26 kom.) za male pare (oko 15o din),imaju i lepih kutija tako da možda tamo možete da sastavite jedan šivaći set :-)

      Delete