Thursday, June 4, 2020

Bela Crkva u februaru




Otišli smo sa idejom da budemo na vazduhu,na suncu,ništa specijalno,a opet tih dana gotovo nemoguće u našem gradu.  I to smo radili: šetali,devojke su vozile trotinete,bacale kamenčiće u jezero,a mi veliki prosto uživali bez gledanja tabela i zagađenosti vazduha bar ta dva dana.







































Prvog dana poslužilo nas je sunce tako da smo skoro ceo dan proveli napolju,motajući se tu oko Gradskog jezera gde smo bili smešteni.
I ovce smo sreli.

Lepo vreme smo iskoristili da otvorimo sezonu supanja,bar za nas velike - Marta još uvek nema nazuvke od neoprena što uz temperaturu vode jezera u februaru je neophodno.



Šetnja uveče do Bele Crkve na kafu,sok i partiju karata na kraju i nije bila tako dobra ideja.Čim smo zašli u naseljeni deo osećao se miris loženja, za nauk ubuduće: društvene igre i nigde dalje od vode.

Sutradan više nije bilo proleće,ali kako na severu kažu: Nema lošeg vremena,nego samo neodgovarajuće odeće.Prvo smo obišli Šljunkaru i Šaransko jezero do kojih se stiže laganom šetnjom od Gradskog jezera.Na Šljunkari smo poslednji put bili pre oko devet godina kada je postojao kafić i mini igralište za decu,sad je tamo divljina i zgarište.Na Šaranskom smo bar par labudova videli.




















Sledeće u planu je bio vidikovac Tri krsta,neka vas Google mapa ne zavara - samo od katedrale levo pa na gore i stiže se do stepeništa,postoji putokaz,nema potrebe za njivama.

Ovo je prvi put da smo u Beloj Crkvi van sezone,a ovo nije šetnja za jul i avgust.Posle solidnog broja stepenica stiže se na vrh odakle se pogled pruža na ceo grad.



Kući smo krenuli preko sela Jasenovo,tj.plaže Gat Jasenovo i reke Karaš.Ne sumnjam da kada sve ozeleni je prelepo za piknikovanje,a leti za kupanje.U februaru su tamo samo pecaroši.

Tu se takođe nalazi i park skulptura kao muzej na otvorenom - leti se održava vajarska kolonija i svake godine se povećava broj skulptura .





Dok je sa jedne strane puta plaža i reka Karaš,sa druge je fenomenalno poljanče za puštanje zmajeva i čudni zidovi interesantni za fotografisanje.





1 comment: